G A T E H O U S E  -  Residential Extension to existing home in Hackney, London

This new extension gently floats between a late Victorian barn and an old 4-storey block of flats. Its insertion within this urban interstice relieves the family's need for additional space in the form of a glazed utility room and play area; while articulating this no-man's land to create a new secured entrance and an additional storage area on the ground floor.

The gatehouse also reconnects the house on the 1st floor with the back garden via an elegant spiral stair -until now only accessible through the commercial studio on the ground floor.

A lightweight subtle intervention that achieves a multiplicity of functions and improvements in and around the existing house.

Construction: Spring-Summer 2018

Concept, Design and Development by Israel H Cola and CS Studio