Renovation and Extension of Home/Studio/Workshop for an Artist, part of a late Victorian barn in East London.

A truly collaborative and multidisciplinary project between two architects and an artist's studio, it allowed us to explore new ways of designing and building closely with the client.

The integration between the new and the old parts of the studio, and the re-organisation of the spatial relationship between the home and the workshop, were the main goals that dictated the new spatial configuration: although still highly organic, it has made the life of both family and workshop staff much more functional and enjoyable.

Every single detail -doors, furniture, railings, stairs, etc.- was carefully considered and crafted, and the studio's expertise in making high quality large scale sculptural items was a fundamental part of the design process.

Construction: 2013-15 / Budget: £1,200,000

Design Concept: 
Conrad Shawcross + Richard John Andrews

Design Team: 
IHC Studio with Conrad Shawcross + Richard John Andrews

Structural Engineers: 
Structure Workshop Ltd

Mechanical Engineers: 
Lateral Design

Photography:
Richard John Andrews Ltd + IHC Studio